2016-01-27

Rólunk

eea_brossura_boritoAz Együtt Európáért Alapítvány célja, hogy elősegítse hazánk sikeres európai uniós tagságát, melynek eléréséhez elengedhetetlen az állampolgárok látásmódjának formálása, akik ezáltal nemcsak környezettudatos, közösségükért tenni vágyó egyénekké, hanem az aktív európai polgárság szemléletének képviselőjévé is válnak. Úgy gondoljuk, hogy e célok elérése érdekében fokozott figyelmet kell fordítani a fiatalabb generációkra azért, hogy idővel aktív, tudatos közösségek jöjjenek létre.

E célok megvalósulásáért országos hatáskörű szervezetként 3 fő területen tevékenykedünk, melyek az önkéntesség népszerűsítése, az aktív uniós és hazai állampolgárság elősegítése, és a környezettudatos-, fenntartható életmód terjesztése. Továbbá alapítványunk részt vesz olyan kutatásokban, oktatási tevékenységekben, amelyek a kitűzött célok elérését támogatják.

Jelenleg Horpácson (Nógrád megye) üzemeltetjük az Európa Ifjúsági Házat, amely öko-tudatos, szemléletformáló gyermektáboroknak ad otthont, továbbá évek óta sikeresen működtetjük gyakornoki programunkat, melynek célja, hogy a hátrányos helyzetű pályakezdő munkavállalók számára a munkerő-piacon értékes és hasznosítható szakmai tapasztalatot biztosítsunk.. Alapítványunk folyamatosan fogad önkénteseket, a 2013 -as és 2014-es év során összesen több mint 70 önkéntes segítette munkánkat. Továbbá Gönyűn Önkéntes Pontot működtetünk, amely a 2010 óta működő Győr-Moson-Sopron Megyei Önkéntes Centrum munkáját kiegészítve, információval látja el az érdeklődőket az önkéntességről.

Bővebb információ:
www.egyutteuropaert.eu
www.facebook.com/EgyuttEuropaertAlapitvany

Betűméret növelése
Kontraszt beállítása